Dodjeljene nagrade

Promocija nagrada 21.03.2013.

Povodom druge godišnjice rada Fondacija Studium je dodjelila godišnje nagrade studentima Univerziteta u Sarajevu za izvanredan uspjeh u protekloj skolskoj godini.
Dodjela nagrada je obavljena 21.03.2013. godine u prostorijama Muzičke akademije u Sarajevu.

Nagrade u iznosu od po 500,00 KM su dobili Ena Hero, studentica Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ado Hasanović, student Sarajevo Film Academy.
Nakon dodjele nagrada prikazan je kratki dokumentarni film Ade Hasanovića "Plavi viking u Sarajevu" a zatim je Klavirski trio u kojem nastupa naša stipendistica Alma Dizdar izveo Elegiju u g-molu Sergeja Rahmanjinova.
Na kraju večeri, uz posluženje obliznje Male Kuhinje u neformalnoj atmosferi je bila prilika za upoznavanje i druzenje nagradjenih i stipendista sa donatorima i gostima Fondacije Studium.

Dodjela nagrada 2013 Dodjela nagrada 2013 Dodjela nagrada 2013

O dodjeli nagrada nagrađeni studenti su izjavili:

Ado Hasanović: "Dobio sam nagradu Fondacije Studium za izvanredni uspjeh u 2012. godini i ona mi je podstrek za nove uspjehe. Ova nagrada mi je posebno draga, jer je za studenta godine, a to nikada nisam dobio. Posebno me raduje što je Fondacija prepoznala moj rad, trud i angažman i da sam upravo kao student dobitnik te nagrade. Zahvalan sam gospođi Dženani Mekić koja me je i predložila za ovu nagradu. Sada sam dio Fondacije i nadam se da ću u budućnosti biti jedan o donatora."

Ena Hero: "Studentica sam pete godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i dobitnica sam nagrade za izvanredan uspjeh u 2012. godini. Ova nagrada mi mnogo znači. Veliku zahvalnost dugujem profesoru Adnanu Pašiću koji me je i predložio. Nagrada mi predstavlja veliko priznanje za moj rad tokom pet godina školovanja. Nadam se da ću opravdati ovu nagradu i jednog dana biti jedan od donatora".

U ime nagradjenih studenata, korisnika stipendija i naše ime želimo se zahvaliti svima koji nam pružaju podršku. Nadam se da smo opravdali Vaše povjerenje i molimo Vas da informaciju o našem radu i djelovanju podijelite u krugu Vaših prijatelja i poslovnih partnera.

Zahvaljujemo se Muzičkoj akademiji na gostoprimstvu a posebno profesorici Amili Ramović koja je preuzela teret organizacije.

Dodjela nagrada 2013

Promocija nagrada 23.03.2012.

Povodom prve godišnjice rada Fondacija Studium je dodjelila i prve godišnje nagrade za izvanredan uspjeh studentima Univerziteta u Sarajevu. Promocija nagrada je održana 23.03.2012. godine u zgradi Akademije likovnih umjetnosti.

Dodjela nagrada 2012 Dodjela nagrada 2012 Dodjela nagrada 2012

Dobitnici nagrada u iznosu od 500 KM bili su:

  • SAMIR SUFI, student Akademije likovnih umjetnosti
  • ADIS MUHAREMOVIĆ, student Medicinskog fakulteta
  • ILMA SMAILBEGOVIĆ, studentica Arhitektonskog fakulteta

Nagrade su uručili prim. dr. Aida Volić, medicina, prof. Bojan Hadžihalilović, akademija i doc. Adnan Pašić, arhitektura.

Ovim putem još jednom čestitamo dobitnicima, a posebno zahvaljujemo njihovim mentorima koji su preporučili lauerate nagrade: prim.dr. Aidi Volić, doc. Semiru Bešliji, prof. Bojanu Hadžihaliloviću, doc. Adnanu Pašiću, prof. Srđi Hrisafoviću, doc. Sabriji Bilalić, doc. Seadu Gološu i doc. Erdinu Salihoviću.

Dodjela nagrada 2012